Neden Dragonhyde Dust kullanmalıyım?

18-12-2020 14:14
Neden Dragonhyde Dust kullanmalıyım?
Dragonhyde Dust ayak banyoları için özel olarak üretilmiş olan; pratik, etkili ve çevre dostu bir üründür.

Amonyüm sülfat ve benzoik asit içerir. Tırnak hastalıklarının tedavisi ve tırnak dokusunun korumasında etkinliği kanıtlanmış bir üründür. Tırnak banyolarının etkin kullanılabilmesi adına tüm gereksinimleri karşılamaktadır. Hızlı çözünme ve homojen dağılma özelliği sayesinde kullanım sırasında, dışkı ile kirlenmeden kaynaklanacak pH değişimlerine karşı dirençlidir. Tırnak, deri ve kıl dokuları üzerine mükemmel şekilde penetre olur ve mavi renk salınımı ile ürün etkinliğinin kolaylıkla gözlemlenmesine olanak sağlar.

Ayaklarda bıraktığı mavi renk, ürün etkinliğinin gözlemlenebilmesini olanak sağlar. Tırnak banyosunda mavi renk gözlemlendiği sürece, ürün etkinliği devam ediyor anlamına gelmektedir. Her türlü temiz suda ve su sıcaklığında kullanılabilir.

Kullanımı kolaydır. Özel ambalajı ile birlikte suya atıldığında, 30 saniye içerisinde tamamen suda çözünecek ve homojen olarak dağılacaktır.

Toprakta ve suda kalıntı bırakmaz. Ayak banyolarında yaygın olarak kullanılan bakır sülfat ve çinko sülfat gibi ağır metal içermez. Formaldehit benzeri kanserojen ve tehlikeli maddeler içermez.

PRATİK

400 gr poşetlerde saklanır, taşıması ve saklaması kolaydır. Poşeti ile birlikte suya atılır.

ETKİLİ

Suya atıldıktan 30 saniye sonra %100 çözünür ve ayaklara anında nüfuz eder. Ayaklarda bıraktığı mavi renk sayesinde etkinliğinin kontrolü kolaydır. 500 inek geçişine kadar etkinliğini koruyabilmektedir.

ÇEVRE DOSTU

Ağır metal içermez, çevrede kalıntı bırakmaz.

Ayak banyoları ve banyolarda doğru ürün kullanımı hakkında sıkça sorulan sorular:

Hijyen uygulamaları neden önemlidir?

  • Tırnak hastalıkları çoğunlukla mikrobik kaynaklı ve önlenebilir nedenlere bağlıdır.
  • Tırnak hastalıklarına neden olan mikrobik etkenlerin tamamı bulaşıcıdır.
  • Sürü içerisindeki hayvanlar, tırnaklarında taşıdıkları hastalıkları sürekli olarak çevrelerine yayarlar.
  • Hastalıklarla mücadelede; en etkili yöntem tırnak hijyen banyosu uygulamalarıdır.

Etkili hijyen banyosu nasıl olmalıdır?

  • Banyoda kullanılacak ürün, tırnak sağlığı için üretilmiş olmalıdır.
  • Ürün etkisinin kalıcı olması ve tırnak hijyenini sağlarken, tırnak yapısını koruması ve desteklemesi gerekmektedir.
  • İyi bir tırnak hijyen ürünü, suda tamamen çözünebilmelidir.
  • Tırnak havuzunda kullanılacak ürün, dışkı varlığında etkinliğini sürdürebilmelidir.
  • Ayak banyosu yapılacağı zaman, tırnaklar aşırı kirli ise, ön temizleme havuzu kullanılmalıdır.
  • Ayak banyosundan sonra ise, ürününün ayaklara tamamen nüfuz etmesi için hayvanlar kuru zeminde bekletilmelidir.
  • Eğer hayvanların banyo sonrasında beklemesi mümkün değilse, ayak banyo havuzunun sağım hane girişine konumlandırılmasını öneririz.
  • Önerimiz ayak banyosunun haftada 3 kere uygulanmasıdır.
Sığır Ayak Banyosu

Neden bakır sülfat yerine Dragonhyde Dust kullanmalıyım?

Bakır sülfat, tırnak hijyeni maksadı ile üretilmiş bir kimyasal değildir. Antifungal özelliği ile zirai amaçlı bir üründür. Suda çözünmede özel gereksinimlere ihtiyaç duyar ve tam olarak çözünmesi kolay değildir. Ürünün bir kısmı kolay çözünmeme kaynaklı kaybolur. Çözünmenin artması için suyun sıcaklığının arttırılması gerekmektedir.Hazırlanan banyolarda zamanla etkinliği azalmaktadır. Solüsyon dışkı ile kirlenme durumlarına karşı oldukça hassastır. Antibakteriyel etkinin devam edip etmediği, pH metre ile sürekli kontrol edilmelidir. Konsantrasyonun arttırılması, antibakteriyel etkiyi arttırmaktadır fakat tırnak dokusunu sertleştirmektedir. Hazırlanan havuzlarda ürün etkinliği bitince, ayak havuzları hastalık kaynağı olacaktır. Ağır metal içermektedir. Dragonhyde Dust kullanımı için bu gereksinimlerin hiç birisine ihtiyaç yoktur. Ağır metal içermez. Her türlü koşulda ve suda kullanılır.

Neden çinko sülfat yerine Dragonhyde Dust kullanmalıyım?

Çinko sülfat, tırnak hijyeni için üretilmiş bir kimyasal madde değildir. Tırnak hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde etkinliği kısıtlıdır. Etkinliğini kirlenmeye bağlı olarak çok çabuk kaybedebilir. Dragonhyde Dust, tırnak hastalıklarından korunmak ve tedavilerin desteklenmesi için özel olarak üretilmiştir. Etkinliğini dışkılardan dolayı oluşan kirlenme durumlarında dahi sürdürür.

Neden formaldehit yerine Dragonhyde Dust kullanmalıyım?

Formaldehit, tırnak hijyeni maksadı ile üretilmemiştir. Üstelik, bilinen en kanserojenik maddelerden biridir. Hastalıklara neden olan etkenleri öldürmesi kanıtlanmış fakat canlı dokularda kullanılması etkisinden dolayı sakıncalıdır. Hazırlanma esnasında, personel için özel güvenlik tedbirleri gerektirir. Solunması durumunda, ciddi sağlık sorunları oluşturmaktadır. Uçucu olduğu için zamanla etkinliği azalmaktadır. Bu nedenle hastalıklardan korunmada etkisi kısıtlıdır. Yoğun ve sık kullanımlarda, tırnak dokularında nem kayıplarına neden olur. Tırnaklarda aşırı sertleşmeye neden olur. Aşırı sertleşmeler tırnak dokusu ile canlı doku arasındaki hastalıkları arttırmaktadır. Dragonhyde Dust hiçbir kanserojen madde içermez.

Dragonhyde Dust kaç ineğe kadar kullanılabilir?

Ürün 300 inek geçişine kadar etkinliğini tamamen korur. İneklerin ayak banyo havuzuna girmeden önce su havuzuna girmeleri suyun kirlenmesini azaltacağından ürün de etkinliğini yitirmeden 500 inek geçişine kadar kullanılabilir.

Ürün etkinliğinin devamlılığı nasıl kontrol edilir?

Ayak havuzuna girdiklerinde, ineklerin ayaklarında kalan mavi renk ürün etkinliğinin devam ettiğini gösterir. Ayaklarda bıraktığı mavi renk, ilk girişlerdeki canlılığını yitirmeye başladığında veya yeşilimsi renge döndüğünde, ürün de etkinliğini yitirmeye başlıyor demektir.

 

 
Diğer makaleler:
Sığırlarda topallık ve tırnak hastalıkları:
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.