Daha yüksek süt verimi için Kofasil Lac

10-05-2021 13:50
Daha yüksek süt verimi için Kofasil Lac

Silaj tüketimi çiftlik hayvanlarının beslenmesinde önemli bir yer tutmakta ve süt verimini doğrudan etkilemektedir. Silaj; lif, protein, nişasta, şeker gibi birçok besinin tüketimini sağlamaktadır.

Silaj yapım aşamaları

Silajlar; su oranı yüksek bitkilerin sıkıştırılarak havasız bir ortamda fermente edilmesi sonucunda oluşur. Silaj tüketimi hem hayvanlar hem de yetiştiriciler için caziptir çünkü silaj yemin lezzetini attırır, besin kayıplarını en aza indirger ve sulu yemlerin bakteri, maya, küf oluşumu olmadan uzun süre saklanabilmesini sağlar.

Silaj yapımında, inokulant kullanımı silajın fermantasyon kalitesini ve besin değerini arttırdığından, son yıllarda özellikle tercih edilmektedir. Ayrıca inokulantların yem tüketimi ve süt verimliliği üstündeki etkileri de yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Silaj Süt Verimi

İnek süt verimi için çalışmalar gösteriyor ki!

Silaj inokulantı kullanılan ve kullanılmayan silajlarla beslenen hayvanlar arasında yapılan karşılaştırmalı çalışmalarda; hayvan başına günlük yem alımı inokulant kullanılan grupta ortalama 21,7 kg iken kontrol grubunda ortalama 20,3 kg, hayvan başına günlük süt verimi ise inokulant kullanan grupta ortalama 40,3 kg iken kontrol grubunda ortalama 39,7 olarak gerçekleşmiştir.

Kullanılan inokulantın bileşimi de ayrıca önem teşkil etmektedir. Etkili bir laktik asit içeren silaj inokulantlarının kullanımı pH seviyesini düşürerek silajın uzun süre taze kalmasını destekler. Lactobacillus plantarum, fermantasyon kalitesini arttıran ve silaj açıldıktan sonra da uzun süreli koruma sağlayan laktik asit bakterisidir.

Ot silajında kullanılan Kofasil Lac, içeriğindeki Lactobacillus plantarum’dan dolayı en iyi formdaki silaj katkılarının arasında yer alır. İçerdiği laktik asit ile pH seviyesini düşüren, en yüksek miktarda koruma sağlayan ve patojen üremesini engelleyen Kofasil Lac; etkinliği kanıtlanmış bir üründür.

Yapılan denemelerde silaj yapımından 91 gün sonra; Kofasil Lac içeren silajlarda yem kaybının, inokulant kullanılmayan silajlara göre %37 oranında az gerçekleştiği gözlemlenmiştir.

Kofasil Lac

  • Fermantasyon kalitesini arttırır.
  • Yem kaybını minimize eder.
  • Yem tüketimini ve süt verimini arttırır.
  • Karlılığınızı destekler.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.