Göbek Kordonu Bakımı

15-06-2022 09:59
Göbek Kordonu Bakımı

Göbek Kordonu Bakımı Nasıl Olmalıdır ve Önemi Nedir?

Göbek kordonu, gebelik sürecinde anne ve yavru arasındaki ilişkiyi sağlayan anatomik yapıdır. Yavrunun doğumu anında, görev ve fonksiyonu sona erer. İlk evrede bakterilerin vücuda girişi için halihazırda açık bir kapı olarak değerlendirilmelidir.

Tüm memeli hayvanlar için önemli olan ortam nemi, kirliliği ve enfeksiyon baskısı buzağı ve kuzular için de ölümlere neden olan bir faktördür. Göbek enfeksiyonlarından korunmak için alınması gereken ilk önlem, buzağıların temiz, kuru bir ortamda doğmalarını sağlamaktır. Kirli ortam koşulları, hayvanların doğum sonrası temasından hemen sonra patojenlere maruz kalmasına neden olur ve bu da göbek kordonunun enfeksiyon riskini önemli ölçüde artırır. Enfeksiyonları önlemenin bir sonraki adımı ise bölgenin etkili bir ürünle en kısa süre içerisinde temizlenmesi olacaktır.

Buzağı ve kuzularda göbek bölgesi sorunları ilk haftalarda; sindirim sistemi hastalıklarından sonra en fazla karşılaşılan sorunlar arasındadır. Bakımın yapılmaması ya da geciktirilmesi, büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkilemelerinden dolayı ciddi ekonomik kayıplara neden olacaktır.

Bu nedenle doğumu takiben, ilk fırsatta yenidoğan göbek kordonu bakımı yapılması gereklidir.

 

Göbek kordonu bakımında temel amaç:

● Bölgenin dezenfeksiyonu.

● Kordonun kurutulması.

● Yalanmasının engellenmesi.

● Sıcak aylarda sineklerin uzak tutulmalarıdır.

 

  göbek kordonu bakımı için geliştirdiğimiz "Göbek Kordonu Kurutucu Dezenfektan" dır.Doğal bitkisel ekstraktları, alkol, polimerler, doğal bitkisel ekstraktları içerir.

Kullanımı : Doğumdan hemen sonra, sprey ya da daldırma olarak haricen, göbek kordonu bölgesine uygulanır.

Ombisec

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.