Elektrikli Çit Soru - Cevap

23-03-2020 13:12
Elektrikli Çit Soru - Cevap

1.Elektrikli Çit Nedir?

Modern çit enerji kaynakları sayesinde hayvanlarınızı korumak ve yırtıcı hayvanları uzaklaştırmak amacı ile randımanlı, güvenilir, az masraflı ve güvenli bir hayvan muhafaza sistemidir. Elektrikli çitler hayvanı psikolojik olarak ‘’EĞİTME” ilkesine dayanır. Bu eğitim sayesinde hayvanlar çite değmekle elektroşok alınca duyulan korku ve acı hislerini birbiriyle ilişkilendirir. Herhangi bir dayanılmaz veya kalıcı acıya yol açmaz, fiziksel olmaktan ziyade psikolojik bir bariyerdir.

 

2.Tek Bir Elektrikli Çit Sistemi Yeterli Midir?

Elektrikli çit sistemi coğrafi bölgeye, toprak tipinin yerel koşullarına, yağış miktarına, bitki örtüsüne ve hayvan cinsine bağlı olarak farklılık gösterir. Bu nedenle her koşulda kullanılabilecek tek bir çit modelinden bahsetmek mümkün değildir. İhtiyacınıza uygun elektrikli çit sistemi için Çiftliğim Agromarket’e başvurabilirsiniz.

 

3.Elektrikli Çitleri Mevcut Çit Sistemimle Kullanabilir Miyim?

Her tel Elektrikli Çit için uygun değildir. Elektrikli Çitlerde hiçbir suretle dikenli tel kullanılmamalıdır. Hayvanlar tele dolaşabilir ve birer saniye aralıklarla defalarca maruz kalacakları elektroşoklar son derece tehlikeli olabilir. Bunun için özel geliştirilmiş teller kullanılması gerekmektedir.

 

4.Yaban Hayvanları Sık Sık Tarlama Giriyor, Ne Yapmalıyım?

Tarlanıza ekmiş olduğunuz mahsullerinizi yabani hayvanlardan korumanın en etkin yolu Elektrikli Çit kullanılmasıdır. Bu yol ile, mahsullerinizi ayı, kurt, tilki, domuz ve diğer hayvanlardan koruyabilirsiniz. Elektrikli Çitler aynı zamanda hayvanlarınızı otlattığınız alanlarda yabani hayvan saldırılarından korunmanın etkin bir yoludur. Ekili olan arazinizde münavebeli otlatmak için en büyük yardımcınız olacaktır. Her türlü çevre şartlarına dayanıklı, uzun ömürlü, kurulumu kolay, uzun ömürlü ve taşınabilir malzeme ve parçalardan oluşmaktadır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.