Elektrikli Çit Sistemleri

23-03-2020 12:10
Elektrikli Çit Sistemleri

70 yılı aşkın bir süredir, Yeni Zelanda ve Avrupa’daki çiftçiler evcil ve yabani hayvan kontrolünde elektrikli çit sistemleri kullanmaktadır.

Bu sistemlerin maliyeti düşüktür. Kurulumu kolay, taşınabilir ve uzun yıllar boyunca kullanılabilmektedir. Sistemin amacı, insan gücüne gerek duymadan hayvan kontrolü yapılmasıdır.

 

Elektrikli Çit Sistemleri Faydaları

Hayvanlarınızı otlatırken, belirlenen alanların dışına çıkmasını engelleyebilir, dış ortamdan gelen yabani hayvan saldırılarını önleyebilirsiniz. Kolay taşınabilme özelliği ile, münavebeli otlatmada istenen alan, çevrelenebilir. Arı kovanlarını ayı saldırılarına karşı koruyabilirsiniz. Kümes hayvanları gezi alanlarını sınırlayabilirken, tehlike oluşturacak yabani hayvanların girişini engelleyebilirsiniz. Tarladaki mahsullere zarar verebilecek yabani hayvanların girmesi engellenebilir.

 

Elektrikli çitler fiziksel bariyerden daha çok psikolojik bariyer oluşturur.

Elektrikli çit sistemleri, düzenli olarak akım üreten güç ünitesi, akımı ileten teller ve topraklama siteminden oluşmaktadır. Akımın toprağa yönelmesinin engellemek için izolatörlerden yararlanılır. Sistem hayvanlar için rahatsız edici fakat zararsız elektrik akımına maruz bırakarak çitten uzaklaşması sağlanır.

Kurulum için güç ünitesi seçimi, hangi aralıklar ile kaç sıra tel döşeneceği amaca göre belirlenmelidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.