Buzağı Battaniyesi Ne İşe Yarar? Neden Kullanılmalıdır?

02-04-2024 15:22
Buzağı Battaniyesi Ne İşe Yarar? Neden Kullanılmalıdır?

Yeni doğan buzağıların doğum sonrası dönemi, oldukça önemlidir. Bu dönemde buzağıların sağlıklı bir başlangıç yapmaları gerekir. Böylece ileriki dönemlerde büyüme ve üretim potansiyelleri artan buzağılardan ekstra bir verim alınır. 


Özellikle yeni doğan buzağılar doğduklarında çeşitli zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Özellikle soğuk hava koşulları buzağıların sağlığını etkiler. Aynı zamanda soğuk hava buzağıların gelişimini de etkileyebilir. İşte bu noktada buzağı battaniyesi devreye girer. Peki, buzağı battaniyesi ne işe yarar? Neden kullanılmamalıdır? İşte, tüm bu soruların yanıtları ve diğer detaylar. 

Buzağı Battaniyesi Ne İşe Yarar?

Buzağı battaniyesinin ne işe yaradığını veya neden kullanılması gerektiğini iyi bilmeniz gerekir. Buzağı barınma ve bakımı oldukça önemlidir. O halde buzağı battaniyesinin ne işe yaradığını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Buzağının sağlığını ve gelişimini destekler

Buzağı battaniyesi, yeni doğan buzağının sağlığını ve gelişimini destekleyerek ekstra verim elde etmenize olanak tanır. Yeni doğan buzağının vücut sıcaklığı düşük olur. Bu battaniye doğal anne sütünü almadan önce hassas dönemde buzağıyı soğuktan korur. 

Hipotermiden korur

Buzağı battaniyesi hipotermiden korur. Çünkü buzağının vücut sıcaklığını korumaktadır. Yani ısı regülasyonu sağlamaktadır. Özellikle soğuk hava koşullarında buzağı battaniyesi kullanmak gerekmektedir. Dolayısıyla buzağıyı hiçbir şekilde üşütmemek en doğrusudur. 

Hastalıkları önler

Buzağı battaniyesi aynı zamanda buzağının hastalıklardan korunmasına olanak tanır. Özellikle soğuk hava koşulları buzağıların çabuk hastalanmasına neden olur ve buzağılar hastalıklara karşı savunmasız kalır. Bu battaniye ile buzağıları hastalıktan korumak mümkün olabilir. Ayrıca doğum sonrası stresi azaltır. Buzağıların bağışıklık sistemini destekleyerek enfeksiyon riskini azaltmanızı sağlar. 

Stresin azalmasına yardımcı olur

Yeni doğan bir buzağı doğum sonrası çevresine uyum sağlama sürecinde strese girebilir. Buzağı battaniyesi bu süreçte güven hissi sunabilir. Bu da buzağılardaki stresin azalmasına olanak tanıyabilir. Böylece buzağılar, sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyür. 

Doğal davranışları destekler

Buzağılar, anneleri ile sık sık temas halindedir. Buzağı battaniyesi yeni doğan buzağılara bu doğal temas hissini verir. Böylece sağlıklı gelişime katkıda bulunmuş olursunuz. Özellikle Çiftliğim AgroMarket buzağı battaniyesi buzağıların vücut sıcaklığını korumaktadır. Bu nedenle buzağıların sağlıklı bir başlangıç yapması için kullanılması gerekir.  

Daha iyi ağırlık kazanımı sağlar

Buzağıların vücut sıcaklığını korumak buzağıların enerjilerini korur. Böylece buzağılar kilo alarak ağırlık kazanmaya başlar.

Çeşitli yaralanmaları önler

Buzağı battaniyesi çeşitli yaralanmaları önler. Sert veya kaygan zeminler buzağıların yaralanmasına neden olabilmektedir. Bu battaniye, çeşitli yaralanma risklerinden koruyarak tehlikelerden uzak tutmaktadır. 

Besin alımını artırır

Buzağılar genellikle vücudunu ısıtmak için ekstra bir efor harcar. Bu da annelerinden aldıkları süt miktarının azalmasına neden olabilir. Ancak buzağı battaniyesi ile ısındığı takdirde buzağı, annesinden daha fazla süt emebilir. 

Daha hızlı iyileşme sağlar

Doğum sonrası sağlık sorunları veya zayıf bağışıklık sistemleri buzağıları olumsuz etkiler. Bu durum aynı zamanda buzağıların ileride verimli ve sağlıklı olmamasına neden olur. Dolayısıyla buzağı battaniyesi sağlıklı iyileşme sürecini teşvik edebilir. 

Çevresel denge sunar

İyi bir izolasyon sağlayan buzağı battaniyesi, buzağıların çevresel dengeyi bulmasına olanak tanır. Aynı zamanda buzağı battaniyesi kullanarak doğum sonrası bakımı kolaylaştırabilirsiniz. 

Veteriner masraflarını azaltır

Sağlıklı bir başlangıç buzağının veteriner masraflarını azaltır. Bu da işletme maliyetlerinin azalmasına yardımcı olabilir. Sıcak ve rahat bir ortam, uyku kalitesini arttırır. Böylece buzağıların dinlenmesine yardımcı olursunuz. 


Sosyal iletişimi artırır

Buzağı battaniyesi sayesinde neşeli ve enerjik olan buzağı, sosyal iletişimini geliştirir. Diğer buzağılarla daha fazla etkileşim kurar. Bu da sosyal becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. 

Doğal seçilimi teşvik eder

Doğal seçilim, sağlıklı ve güçlü hayvanların erimesine olanak tanır. Böylece çiftliğinizin veya işletmenizin genetik potansiyelini arttırma şansı elde edersiniz. Bu da işletme maliyetlerinin azalmasına ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.